lördag 4 april 2009

12 abborrar!!!!!!!!

En ny underbar vårdag - helt stilla, klarblå himmel, krispigt i luften. Pass 08.00 tog jag upp näten. Nät 1 trassligt (slängdes senare) - nät 2 - fullt med abborrar, tjocka fina o romstinna. Sedan hade 5 små simpor lyckats fastna också. Satt i båten på fjärden o tog fiskarna ur nätet. Det var andaktsfullt - finare än så är svårt att hitta. Fast 12 abborrar äter jag inte upp i brådrasket - grannarna fick sin beskärda del - en granne lånar jag brygga av och den andra äger fiskevattnet jag la näten på. 
Resten av dagen blev det till att kratta och städa den eviga vedbacke - det verkar aldrig ta slut - fast jag är nära nu. Imorgon är det nog klart - rent o fint o hyfsat med ved i boden.
Någon "terrängbana" blev det ej idag - nej, detta blev en s.k. "vilodag". Har bara gått 6.700 steg - till skillnad mot igår 14.500 steg - då var "terrängbanan" inkluderad.

1 kommentar:

Louise sa...

Hej Ann
Kul att läsa om lådnalivet. Rätt som det är kommer jag och hälsar på så får du berätta hur din "terrängbana" går. Ska se om den är bättre än min.:-)
/Louise N