onsdag 25 mars 2009

VÅRVINTER

Idag, eller imorse vid pass 05.00, var det här i Norrviken -10 gr. Burr! Bara att tända i spisen
gå och lägga sig i väntan på att huset skulle bli liite varmare. Vid 07.30-tiden hade naturen vaknat och det var klarblå himmel och gistrande snö. Tyvärr hade isen lagt sig i ett tunt lager nästan över till Svartsö. Våren lär nog komma i sinom tid. Men nog längtar vi alla att få "tina upp".

Vintern, november + januari/februari - totalt 9 veckor, har jag tillbringat i Spanien, Solkust &
Mallorca. Kanske inte särskilt spännande, men lunch i det fria varje dag och vackert vårväder.
Någon vinterdepression känns absolut inte aktuell. Till nästa vinter hoppas jag kunna åka iväg igen, fast gärna till mer äventyrliga resmål (utan att bli ruinerad...).

Norrvikslivet är lugnt för tillfället - bokar min "lilla stuga" för sommarens hyresgäster. Trevligt att få tillbaka några från förra sommaren. Har redan haft två par ute - de verkade nöjda med de väl fungerande kakelugnarna samt även vedspisen. Hoppas få ut fler under våren - det är ju en vackrare tid än den hysteriska månaden juli. Vi får se!!

Båten, Silver Hawken, har jag bett Rickard att sjösätta - gärna före påsk! Fast det är inte lätt nu när vädret svänger så mkt fram och tillbaka.  Ska i alla fall köpa fiskekort gm Petter. Längtar så
efter färsk egenfiskad ex.vis abborre.

På Lådna har det hänt mkt sedan jag skrev sist. Karin och Krister på bondgården (arrendatorerna) har fått en underbar liten flicka, Kerstin. Dessutom vimlar det av små kalvar ute i lagården. De tre tjurarna går i "utelängan". Så fina o stolta är de!!!

Sedan har vi nyankomna hundar - jojo - vackra Shamie och urtuffa bassetthunden Charlie, med sina underbara öron o allt blankt mjukt skinn som hänger runt tassar o hela kroppen.

Det var allt för idag! Ska bättra mig och skriva oftare denna vår!!!

1 kommentar:

Joakim Nyström sa...

Åhh. Jag älskar Lådna på våren när allt vaknar till liv därute.

Vill se bilder på kossorna! Och hundarna!

Grymt kul att se att du bloggar igen. Kramar! //Sonen.